Musikalsk foredrag med komponist, pianist og sanger Martin Byrial

Et foredrag som afmystificerer den kunstneriske proces i tilblivelsen af en klassisk koncert, baseret på fortællinger fra mennesker og familier hvis liv uden varsel blev overtaget af sygdom. Det er en præsentation af selve kompositionsmetoden – en tilgængelig metode som anvender et minimum af teori, hvor ophøjelse af fortællingerne til myter og symboler er et centralt greb på vejen mod de endelige musikalske motiver. Det er no-nonsense storytelling, om virkelige mennesker som udholder ufattelig smerte og modstand, og som ofte kæmper uden for sundhedssystemet fra skyggen af samfundet mod ufattelige odds. Hvordan bevarer man håbet og hvordan finder man en taknemmelighed til trods? Måske kunsten åbner for vejen til svaret, og måske kan en genetablering af vores forhold til kernen, et opgør med modernismen, give os et fodfæste og et udsyn midt i afmagten, når kronisk sygdom overtager og alt lys synes slukket.

Kort om Martin Byrial:

Byrial har hele livet arbejdet med at omsætte fortællinger fra mennesker til musik. Han er bedst kendt som komponist, pianist og forsanger i det symfoniske rockorkester LISERSTILLE, der var en stor del af gennembruddet for den såkaldte post-rock i Skandinavien i det tidlige årtusinde. Siden rettede han fokus mod den klassiske musik, for at arbejde med universelle fortællinger i deres største format som koncert- og filmkomponist. www.martinbyrial.com

I 2015 blev Martin Byrials partner, komponisten og produceren Tonje T. S. Norheim alvorligt syg, og de har siden befundet sig i en omfattende kamp for hendes overlevelse og tilbagevenden til livet.

 

Dato og klokkeslæt

Lørdag d. 8. april 2023 kl. 15.00-17.00

Arrangør

 Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen

Entré

55 kr.

Billetsalg

Betaling ved fremmøde.
Tilmelding er ikke nødvendig 

Arrangementet er en optakt til The Gratitude Concert med Martin Byrial.
Koncerten afholdes i Musikkens Hus i Aalborg d. 6. maj

Køb billet til The Graditute Concert her


Vil du se, høre, læse mere om Martin Byrial? Så er der her en række links med spændende indhold:

Følg kompositionsprocessen: https://link.byrial.studio/Vlog

Følg på Facebook: https://link.byrial.studio/Facebook

Martin Byrial Info/bio/music: https://link.byrial.studio/OfficialWebsite

Livestream playlist: https://link.byrial.studio/Livestreams

Listen to the Podcast: https://link.byrial.studio/Podcast