FARVEAFFEKT

Gitte Svendsen, installationsview

FARVEAFFEKT

Gitte Svendsen, installationsview

Med udstillingen FARVEAFFEKT ønsker vi at sætte fokus på en af kunstens grundsubstanser: farven.
Vi iagttager en stor farveglæde i mange samtidskunstneres praksis, og en fornyet interesse for det sanselige aspekt af kunstoplevelsen, som bryder med den mere konceptuelt funderede kunst.

Vores tanker med udstillingen går både på at skabe en hyldest til det sanselige, og farven, samt en interesse for at undersøge hvor det æstetiske bevæger sig hen, og hvordan farven anvendes i dag. Vi er især interesserede i at undersøge om der er tale om en bred tendens i en tilbagevenden/reorientering mod det sanselige, og hvilken kunstnerisk motivation der ligger i dette.
De udvalgte kunstnere er alle prominente aktører i det danske kunstliv, som på forskellig vis arbejder med farven som et fundamentalt udtryksmiddel, men på meget forskellig vis. Her kan vi blandt andet undersøge farvens virkning i rummet og se på hvordan de kunstneriske greb skaber betydning og taler til beskueren.

Kort sagt: hvilken samtale de farvebaserede værker indgår i med sit publikum. Vores titel FARVE AFFEKT peger hen mod vores intention om at formidle udstillingen med henblik på de reaktioner vi som mennesker har på farveoplevelser.

Der er åben omvisning i udstillingen FARVEAFFEKT, søndag d. 11. juni. kl. 14.00
Omvisningen er inkluderet i den almindelige entré.

Udstillingsperiode

 4. juni – 23. juli 2023

Fernisering

Lørdag d. 3 juni kl. 14

Sal

Øvre og Nedre sal

KUNSTNERE

Milena Bonifacini, Morten Schelde, Bjørn Poulsen, Julie Peter, Gitte Svendsen, Signe Maria Friis, Frodo Mikkelsen, Bárður Jákupsson og Kristian Devantier.