UDS 22

UDS 22

Det er i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingens ånd, at åbne for den unge kunst, og vi er derfor glade for at det nu lykkes at imødekommer også den store publikumsinteresse der er for den unge kunst.  Der er tale om en censureret udstilling på baggrund af et Open Call ud i det danske kunstmiljø. Vi modtog ved deadline 1. april 2021 ikke bare mange ansøgninger fra hele landet, men næsten udelukkende ansøgninger af imponerende højt kunstnerisk niveau.

Publikum kan se frem til en helt ekstraordinær kunstoplevelse. De deltagende kunstnere er i gang med at markere sig på både den danske og internationale kunstscene.  Det emmer af sprudlende kreativitet og alsidighed, som er karakteristisk for den danske samtidskunst i disse år. Der går en rød tråd af interesse for det eksistentielle midt i en højteknologisk tid, hvor sansning, oplevelse af verden samt identitetsdannelse, er nogle af de temaer der går igen. Flere af kunstnerne dykker ned i det helt personlige materiale, på en måde der afspejler vores tid og det at være menneske i verden. Krop og sjæl reflekteres hudløst i flere værker. Andre værker undersøger mere formelle udtryksformer, leger med kulturelt betingede signaler, og er sig kunsthistorien bevidst. Der er tale om en modig ung generation der ikke er bange for a tage livets og kunstens store spørgsmål op.

 

DE ANTAGNE KUNSTNERE KUNSTNERE

Casper Koch Hughes, Maleri / Matvey Slavin, Maleri / Anne-Sofie Overgaard, Tekstil / Johanne Helga Heiberg, Tekstil / Rasmus Niclas Rose Nielsen, Maleri / Anne Lindgaard Møller, Papirværk / Frederikke Jul Vedelsby, Tegning / Freya Sif Hestnes, Video / Jonathan Vitting Nielsen, Video og plakat / Nanna K. Hougaard, Installation / Rebekka Borum, Maleri / Trine Struwe Hansen, Skulptur / Louise Hammer, Skulptur / Kaja Haven, Installation / Yinon Avior, Skulptur / Inger Agger Hougaard, Video og tekstil / Kasper Christiansen, Fotografi / Laura, Video / Emily Louise Beresford, Fotografi / Mille Grønbæk Andersen, Tekstil / Laura Højvang Degn, Skulptur / Søren Krag, Tekstil

Udstillingsperiode

9. april – 19. juni 2022

Sal

Engelundsalene og lille sal

Fernisering

Lørdag d. 9. april 2022 kl. 14.00

UDS 22 JURYEN
Søren Elgaard

Billedkunstner og medlem af Vrå-udstillingen

Anders Engelund

formand for Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen

Bruno Kjær

Billedkunstner og medlem af Vrå-udstillingen

Julie Peter

Billedkunstner og leder af Hjørring Grafisk Værksted

Mathias RT Kristensen

Tidligere leder i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen

Se billederne fra UDS 22 i galleriet nedenfor.
Alle fotos af Niels Fabæk.

UDSTILLINGEN ER STØTTET AF
Region Nordjylland