Ung Dansk Samtidskunst

UNG DANSK SAMTIDSKUNST

Ung Dansk Samtidskunst, forkortet UDS, er en censureret udstilling for unge danske samtidskunstnere under 40 år. Ung Dansk Samtidskunst blev afholdt for første gang i foråret 2022 og vil fremover blive afholdt i Kunstbygningen i Vrå hvert andet år – næste gang i 2024.

I Kunstbygningen ses der frem til at kunne byde velkommen til en udstilling med enestående og alsidig samtidskunst, der viser de bedste unge danske kunstnere, som kan tilbyde noget helt ekstraordinært.

Alle antagne kunstnere modtager honorar, og Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen vil både før og under udstillingen følge kunstnernes arbejde samt eksponere og formidle dette gennem video og sociale medier. Desuden vil selve udstillingen blive dokumenteret af professionel fotograf.

Der er ikke et fast antal antagne kunstnere, men der kan antages op til 5 værker fra hver kunstner.

 

Vi er den unge, danske samtidskunst. Den unge generation af kunstnere forholder sig modigt til tidens store spørgsmål – i livet og i kunsten.
Vi ser det som vores ansvar at tage del i udviklingen af det kunstneriske vækstlag.
Det tør vi, og det gør vi. Vi kigger frem ved at præsentere den unge samtidskunst i dialog med Vrå-udstillingen, Svend Engelund og Kunstbygningen i Vrå.
Sådan tager vi favntag med historien, når vi skriver fremtiden. Akkurat som kunsten gør det. Fordi også morgendagens kunstnere står på skuldrene af i dag.