UNG DANSK SAMTIDSKUNST ’22

Hvad er UDS 22?

Ung Dansk Samtidskunst ’22 (UDS 22) er en censureret udstilling i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen, hvor danske kunstnere under 40 år får muligheden for at udstille værker i foråret 2022.

I Kunstbygningen ses der frem til at kunne byde velkommen til en udstilling med enestående og alsidig samtidskunst, der viser de bedste unge danske kunstnere, som kan tilbyde noget helt ekstraordinært.

Alle antagne kunstnere modtager honorar, og Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen vil både før og under udstillingen følge kunstnernes arbejde samt eksponere og formidle dette gennem video og sociale medier. Desuden vil selve udstillingen blive dokumenteret af professionel fotograf.

Der er ikke et fast antal antagne kunstnere, men der kan antages op til 5 værker fra hver kunstner.

Baggrunden for UDS 22

UDS 22 blev til efter Kunstbygningen i Vrå Engelundsamlingen modtog besked fra Montrouge om, at JCE Biennalen 2021-23 – den internationale biennale for samtidskunst – var aflyst.

I Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen har JCE Biennalen tiltrukket et publikum, der har været særdeles nysgerrige på den unge samtidskunst. Derfor vil man i Kunstbygningen, på trods af den aflyste JCE Biennale, fortsat fremhæve de unge danske kunstnere i april og maj 2022.

Dette vil gøres ved i stedet at lancere en ny censureret udstilling under navnet Ung Dansk Samtidskunst ’22 med samme optagelseskriterier som JCE Biennalen, men med øget fokus på netop den danske kunstscene. Dette føler vi er en del af husets ånd at gøre.

Hvem kan ansøge?

Der er lukket for ansøgninger til Ung Dansk Samtidskunst 22

Læs mere om ansøgningskriterierne her