Publikum kan se frem til at blive lige så både overrasket, begejstrede og forundrede som juryen, når de i foråret 2024, møder blandt andet syngende nordjyske mænd, en performance med støv i fokus, og en helt ny anvendelse af luftmadrasser!

Vrå er blevet et centralt sted i Nordjylland for udviklingen af den unge danske billedkunstscene. Interessen kommer nemlig fra hele landet. Juryen, som har udvalgt værkerne, repræsenterer danske kunstinstitutioner som arbejder på forkant med ny udvikling indenfor samtidskunst, nemlig Statens Kunstfond, Museum for Samtidskunst i Roskilde og Århus Billedkunstcenter.
Ung Dansk Samtidskunst, eller UDS, er Danmarks nye udviklingsplatform for den unge kunst i Danmark. Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen har for anden gang inviteret danske kunstnere under 40 år, til at indsende værker via et Open Call. Alle medier med relation til billedkunsten har været velkomne, lige fra klassiske medier som maleri og skulptur til nyere former som performance og lydkunst.
“Kunstbygningen i Vrå har helt særlige forudsætninger for at løfte opgaven med at fremme den unge kunst. Det ligger i vores DNA tilbage til Engelunds bestræbelser på at hjælpe unge kunstnere frem. Vi er en del af den danske kunstverdens netværk, og vi ser os selv som et mulighedsrum for de unge. Det at vi befinder os udenfor de større byer, ser vi som et plus, da vi kan anlægge et andet blik på samtidskunsten, og tilføre de unge en anden og attraktiv scene. Vi er nemlig ikke alene en kunstbygning for det Nordjyske, men for hele landet.” udtaler leder af Kunstbygningen i Vrå – Englundsamlingen, Signe Højmark

De udvalgte kunstnere:

Kristina Aurora Simonsen / Mette Norrie / Josephine Baltzersen / Louis Andre Jørgensen / Sofie Hviid Vinter / Morten Poulsen / Nanna Rosenfeldt Olsen / Dóra Haraszti / Joachim Fleinert / Kamilla Mez / Bodil Krogh Andersen / Ditte Johanne Krogh Bertelsen / Sandra Blichert / Tilda Lundbohm / Signe Maria Friis / Anne Mie Bak Andersen / Maren Kjelgaard.

Udstillingsperiode

24. marts – 21. juli 2024

Sal

Engelundsalene og lille sal

Fernisering

Lørdag d. 23. marts 2024 kl. 14.00

UDS 22 JURYEN
Signe Højmark

Leder af Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen

Anders Engelund

formand for Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen

Niels Fabæk

Fotokunstner og medlem af Vrå-udstillingen

Lise Skou

Billedkunstner og medlem af Billedkunstudvalget under Statens Kunstfond

Christian Skovbjerg Jensen

Direktør for Museet for Samtidskunst i Roskilde

Se billederne fra UDS 22 i galleriet nedenfor.
Alle fotos af Niels Fabæk.

UDSTILLINGEN ER STØTTET AF
Region Nordjylland