Med liv og sjæl

Foredrag med forfatter og foredragsholder Charlotte Rørth 

Dato:
Lørdag d. 29. oktober Kl. 15.00
Adresse:
Højskolevej 3A, 9760 Vrå
Arrangør: FOF Vendsyssel & Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen 
Billetpris: 100 DKK
Køb billet: FOF Vendsyssel billetsalg

Charlotte Rørth, forfatter og foredragsholder åbner vores samtalerum til det sjælelige. Leder af Kunstbygningen i Vrå – Egelundsamlingen Signe Højmark stiller undrende spørgsmål til Charlotte Rørth, om kunstens sjælelige rørelser og om nødvendigheden af at lade sig røre. 

 Charlotte Rørth har de senere år haft stor betydning for mange mennesker med sin åbne og undrende tilgang til det spirituelle, og ofte tabuiserede rum omkring tro.

Hun debuterede i 2015 som forfatter til bogen ”Jeg mødte Jesus” hvor hendes personlige fortælling om mødet med tro er omdrejningspunktet.

For troende, såvel som ikke-troende er hun til stor inspiration med sin åbenhed omkring spirituelle og sjælelige oplevelser, og sin udforskning af tabuiseringen omkring disse emner i dagens Danmark.

Signe Højmark er både praktiker og teoretiker indenfor kunsten, og er med sin kuratoriske baggrund især interesseret i hvordan kunsten skaber relevans for publikum og hvordan kunstens sprog indvirker på vores sind og krop.

Kunstbygningen i Vrå Engelundsamlingens udstilling ”Mennesket, krop og portræt” danner ramme om Charlotte Rørth´s foredrag. Her møder flere kunstneriske praksisser i det spirituelle felt hendes univers, og sammen går vi på opdagelse i hvordan både kunst og tro kan have noget til fælles når vi begynder at tale sammen omkring spirituelle oplevelser.

Sammen med publikum skaber vi et trygt rum for spirituelle oplevelser, men fortællinger der både rører os og vækker nysgerrighed for alt det vi kan gå på opdagelse i, men måske lukker lidt af for til hverdag.

Glæd dig til en eftermiddag i Kunstbygningens smukke rum og udstilling, med fortællinger og tanker som at stemme rummet for den dybe samtale og refleksion.

 

 

Charlotte Rørth er journalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole, 1987, og forfatter til en række journalistiske og tabuenedbrydende bøger, udgivet på Gyldendal. Udover “Jeg mødte Jesus” fra 2015, har hun udgivet “Vi mødte Jesus” fra 2017, baseret på interviews med blandt andre Suzanne Brøgger, en nonne, flere forskere og dokumenterer, at over 50 % af os har haft spirituelle oplevelser. “Gud, du er jo lige her.

Signe Højmark er kurator MA, Kunsthistoriker og designer, og siden marts 2022 leder af Kunstbygningen i Vrå. Gennem de seneste 8 år har hun arbejdet med større kunstprojekter i det Nordjyske med fokus på det stedspecifikke og naturen, blandt andet gennem Land Art projektet LAND-SHAPE samt Hanstholm Art Space

 

Arrangeret i samarbejde mellem FOF Vendsyssel og Kunstbygningen i Vrå, Engelundsamlingen.

Klik på billedet for stor størrelse