FRAGMENTER AF TID

Gerda Thune Andersen og Karin Birgitte Lund

Detalje foto af skulptur af Gerda thune Andersen. Foto af Axel Søgaard.

FRAGMENTER AF TID

Gerda Thune Andersen & Karin Birgitte Lund

Detalje foto af skulptur af Gerda Thune Andersen. Foto af Axel Søgaard.

Publikum kan møde et bredt udsnit af værker fra to af Danmarks vigtige kvindelige kunstnere, Gerda Thune Andersen og Karin Birgitte Lund.
Udstillingen åbner for begreber som dannelse, tid og æstetik, og fordybelse i kunstnernes kulturhistoriske udgangspunkt. 

Der er flere sammenfaldende måder at forholde sig til verden på i de to kunstneres praksis. Gerda Thune Andersen har et mangeårigt virke som en af Danmarks vigtige kvindelige billedhuggere, med et langt CV af både udstillinger samt skulpturer i det offentlige rum i hele landet. Karin Birgitte Lund er kendt for sine eminent minutiøse tegninger og grafik, herunder til Nationalbankens pengesedler, bogillustrationer samt tegninger i stort format fra rejseindtryk og ældre kulturer. Værkerne står på mange måder i kontrast til samtidens hastige billedflow på sociale medier, og til dels også kunstverdenen selv, i en insisteren på det autonome kunstværk og lange tidskrævende processer. Dannelses- og studierejsen er central for begges virke, og ligeledes er det metodiske møjsommelige arbejde i selve den kreative skabelsesproces.  

Fernisering

1. april 2023 kl. 14

Udstillingsperiode

 2. april – 29. maj 2023

Sal

Øvre & nedre sal

Udstillingen er støttet af