Med Mozart og Chopin i Fokus

Pianist Kristian Riisager

Dato:
Mandag d. 5. juli Kl. 19.30
Koncertsted:
Vrå Højskole, Kunstsalen
Adresse:
Højskolevej 1, 9760 Vrå
Arrangør: Vrå Koncerterne 
Billetpris: Kr. 100, –
Køb billet:
Vendsyssel Festival – Onlinesalg

Den unge pianist Kristian Riisager er efter endte studier på det prestigefyldte konservatorium ’Hanns Eisler’ i Berlin klar til at indtage de danske koncertsale. I denne koncert spiller han musik af Mozart og Chopin. Kristian Riisager er vendt tilbage til Danmark for at studere videre på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos professor Jens Elvekjær. Han har spillet koncerter i en række europæiske lande og modtaget priser i nationale og internationale konkurrencer.

Mozarts musik er i fokus i koncertens første del med variationsværket ’Unser dummer Pöbel meint’ over et tema fra Glucks opera ’Pilger aus Mekka’. Herefter følger den dunkle og sørgmodige Fantasi i d-mol og til sidst den festlige Klaversonate i D-dur.

Anden del af koncerten byder på Chopins 24 præludier, et af klaverlitteraturens helt store mesterværker. I de 24 præludier åbner Chopin med hvert præludium et vindue til en større verden. Vi får som tilhørere kun et glimt deraf, men det er nok til at mærke de kvaler, den skønhed og dybde, der ligger bag.

 

Program: Værker af Wolfgang Amadeus Mozart og Frédéric François Chopin

Klik på billedet for stor størrelse