Vrå Koncerterne præsenterer:

Et besøg i Wien – Mirakvartetten

Vrå Koncerterne præsenterer:

Et besøg i Wien – Mirakvartetten

En festlig nytårskoncert med bobler

Mira Kvartetten inviterer os på et besøg i Wien i tiden efter Haydn, Mozart, og Beethoven, der dannede den wienerklassiske skole. Koncerten starter med Franz Schubert og hans smukke ”Rosamunde”-kvartet, og inden pausen bliver der også mulighed for at høre Anton Weberns fascinerende ”Fem stykker for strygekvartet”.  Efter pausen vendes blikket mod et af romantikkens mesterværker, nemlig Johannes Brahms’ første kvartet i c-mol.

 

Undervejs vil Mira Kvartetten fyre festlige musikalske nytårsraketter af, hvortil publikum kan nyde et glas bobler, på rigtig nytårsmanér.

Wien bliver tit kaldet for musikkens hovedstad og det er ikke uden grund! I dag forbinder vi nok mest Wien med Strauss og nytårskoncerterne, men Wien har igennem flere århundreder har været det sted i verden, hvorfra nye musikalske tanker, stilarter, genrer og trends udsprang.

Kammermusik, opera og operette, lieder, klaverværker og symfonisk musik – alt blev dyrket, perfektioneret og beundret dér! Wien var stedet, hvor man kunne lære det nyeste nye at kende.

Man søgte til Wien, hvis man ville skabe sig en karriere som komponist, dirigent, instrumentalist eller sanger. Her kunne man møde de bedste på alle fronter og forhåbentlig også blive anerkendt blandt de allerbedste musikere i verden.

Mira Kvartetten fejrede i 2020 sit 20års jubilæum, og har en plads på den danske musikscene, som en strygekvartet på et højt professionelt niveau.

Udover koncertvirksomhed i Danmark har der været turnéer til bl.a. Østrig, Polen, Sverige og Færøerne. Kvartetten har modtaget Sonnings musiklegat og mange af deres koncerter er blevet optaget til p2.

 

Kvartetten består af:

Signe Madsen, violin
Birgitte Bærentzen Pihl, violin
Anna Dahl, bratsch
Vincent Stadlmair, cello

Dato

Søndag d. 22. januar Kl. 19.30

Koncertsted

Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen

Adresse

Højskolevej 3A, 9760 Vrå

Arrangør

Vrå Koncerterne

Billetpris

100 Kr. (50 kr. for studerende og gratis for børn)