Detalje af Bjørn Poulsens skulptur ‘Strøm’. Foto af Anders Solberg

Detalje af Bjørn Poulsens skulptur ‘Strøm’. Foto af Anders Solberg

Udstillingen TILBAGEBLIK består af otte miniretrospektive udstillinger med otte samtidskunstnere.

Hvordan bliver man kunstner? Er der tale om et naturgivent talent, der folder sig ud? Hvordan lærer man at skabe kunst? Og hvornår kan man kalde sig kunstner – hvornår føler man sådan rigtigt, at man er det? Idéen med TILBAGEBLIK er at give publikum et indblik i kunstens maskinrum. At vise eksempler på alle de veje – omveje, biveje og hovedveje – en kunstner typisk må gå; alle de forsøg, der skal til for at udvikle sig – og for i det hele taget at blive kunstner.
Dermed sætter vi fokus på den lange udvikling, der hører med til at være og blive kunstner. Vi kommer tæt på de enkelte kunstneres univers, og genkender måske ideer og temaer som behandles på forskellig vis over en længere årrække. Dermed åbnes der op for ”ideernes verden” og for den lange proces der ofte ligger bag et kunstværk, helt modsat tanken om den guddommelige inspiration der kommer som lyn fra en klar himmel.
De udstillende kunstnere bidrager alle med karakteristiske værker, der dækker forskellige perioder i deres kunstneriske virke. Hermed vises deres udvikling lige fra de første forsøg, der måske, når kunstneren selv ser tilbage på dem, kan virke kejtede, naive eller prætentiøse, videre til de værker, der gav adgang til akademier eller censurerede udstillinger; herefter kommer skelsættende værker, der satte en afgørende udvikling i gang, og endelig de helt nye kunstværker, der viser, hvor den enkelte kunstner er i dag.

Udstillingsperiode

 14. september – 17. november 2024

Fernisering

Lørdag d. 14. september kl. 14

Kunstnere

Anne Skole Overgaard / Bjarke Regn Svendsen / Bjørn Poulsen / Jacob Hoff / Jonna Pedersen / Karin Lorentzen / Marie Birkedal / Simon Grimm

Læs mere om hvilke arrangementer der sker i Kunstbygningen

DET SKER

I Kunstbygningen afholder vi løbende både koncerter, foredrag, worskshops og meget mere!

Læs mere her

Bestil en omvisning i de aktuelle udstillinger

BESTIL EN OMVISNING

Skal dig din klub, loge, forening eller familie på udflugt? Bestil en omvisning til en favorabel gruppepris!

Læs mere her

Bliv frivillig i Kunstbygningen

BLIV FRIVILLIG

drømmer du om at omgive dig med samtidskunst og samtidig være en del af et meningsfuldt fællesskab?

Læs mere her