Dialoger med samlingen

– Værker fra samlingen og inviterede gæster

Fernisering lørdag 22. november 2014 kl. 14.00
Udstillingsperiode 23. november 2014 – 22. marts 2015
Åbningstider kl. 13:00 – 16:00, mandag lukket

Udstillingen Dialoger med samlingen i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen har hovedfokus på tre klassiske Vrå-temaer: landskab, menneske og rum.

Der er inviteret 4 yngre gæsteudstillere, som på forskellig vis går i dialog med disse temaer. Videokunstneren Rasmus Albertsen, der har fået støtte af Statens Kunstfond til sit bidrag til udstillingen, har valgt Poul Anker Bechs poetiske og drømmeagtige landskab som tema og præsenterer to videoer, der fortolker Bechs billedunivers.

Camilla West arbejder ligeledes med landskabet som tema og viser værker, der dykker ned i det forenklede modernistiske landskabsmaleri, som mange af Vrå-kunstnerne har beskæftiget sig med. Lars Pedersen arbejder med temaet rum og udstiller malerier og en installation, der bliver vist side om side med nogle af Arne L. Hansens rumundersøgelser inden for maleriet.

Per Adolfsen har fokus på mennesket og bliver bl.a. præsenteret sammen med en stor figurtegning af Svend Engelund, som sjældent er blevet udstillet. Således byder udstillingen på nye fortolkninger af klassiske temaer samt skatte fra Kunstbygningens samling – nogle af dem endda ret sjældne skatte.

Kunstnere

Poul Anker Bech, Kirsten Klein, Ole Tersløse, Johannes Hofmeister, Svend Engelund, Søren Elgaard, Agnete Bjerre, Emil Gregersen, Arne L. Hansen, Helge Holmskov, Kurt Tegtmeier, Erland Knudssøn Madsen, Rasmus Albertsen, Camilla West, Lars Pedersen, Gerda Thune Andersen, Christina Capetillo, Poul Ekelund, Erik Heide og Per Adolfsen.

 

Klik på billedet for stor størrelse