Et strejf af territorie

Henning Schultz & Lene Desmentik

Fernisering lørdag 19. november 2016, kl. 14:00
Udstillingsperiode
20. november – 11. december 2016
7. januar – 19. marts 2017
Åbningstider tirsdag til søndag kl. 13:00 – 16:00

 

SAMLINGEN
Udvalgte plane og rumlige værker fra samlingen

 

Lørdag 19. november kl. 14 er der fernisering på to udstillinger. Den ene har titlen ”Samlingen” og består af udvalgte plane og rumlige værker fra Kunstbygningens samling. En hel række af Vrå-udstillingens kunstnere er repræsenteret på denne udstilling. Den anden har titlen ”Et strejf af territorie” og består af helt nye værker lavet specielt til udstillingen af de to unge samtidskunstnere Henning Schultz og Lene Desmentik.

”Et strejf af territorie” byder på plane, rumlige og installatoriske værker. Henning Schultz og Lene Desmentik er er begge meget materialeorienterede, og deres værker byder ofte på materialesammenstød. Henning Schultz syr papir og lærred sammen i stoflige og abstrakte værker, der er meget stramme i kompositionerne og vækker minder om både konstruktivismen og minimalismen. Lene Desmentik bruger materialer som beton, træ, vinyl, sytråd m.m. i installatoriske værker med titler som: ”Typehus”, ”Gulvstykke” og ”Facade”. Fælles for kunstnerne er, at de er meget stramme og rensede i udtrykket, og begge er optaget af værkernes fysikalitet og rumlighed . Mens Henning Schultz i sine abstrakte værker kun antyder rum og territorier, arbejder Lene Desmentik i sine installationer meget konkret med det rumlige og territorielle.

Henning Schultz, der bor og arbejder i Århus, er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han dimitterede i 2000. Lene Desmentik, der bor og arbejder i Odder, er uddannet fra samme akademi og blev færdig i 2002.

Klik på billedet for stor størrelse
Læs anmeldelse på KUNSTEN.NU