Realisme – NU

Fernisering lørdag 6. juni 2015, kl. 14:00
Udstillingsperiode 7. juni – 26. juli 2015
Åbningstider alle dage kl. 13:00 – 16:00, mandag lukket

Udstilling med fokus på kunstnere, der lige nu arbejder med et visuelt sprog, der har relationer til realismen. Søren Elgaard og Bjarke Regn Svendsen, der begge er medlem af Vrå-udstillingen, var blandt de første i Danmark, der i begyndelsen af 1970erne genopdagede realismen. De har begge siden bevæget sig i et realistisk spor med maleriet som det væsentligste medie.

Christoffer Munch Andersen og Maria Torp er eksempler på helt unge kunstnere, der inden for den seneste årrække også har arbejdet med realistiske strategier i deres malerier.

Ole Tersløse, der også er medlem af Vrå-udstillingen, arbejder modsat de andre kunstnere på udstillingen ikke med maleri, men med computergrafik. Hans værker er dog meget maleriske i udtrykket og relaterer til mange af de samme problematikker, som de øvrige kunstneres værker.

Fælles for kunstnerne er, at de bevæger sig inden for et realistisk sprog, der dog modsat 1900 tallets realisme ikke har sat sig for at afspejle virkeligheden, men snarere undersøge hvorledes virkeligheden bliver repræsenteret og konstrueret.

 

Klik på billedet for stor størrelse