Sjældne fund og pengesedler!

Vidste du at du går rundt med kunst i lommen? Har du lyst til at høre historierne bag de fantastiske nationalskatte som er afbildet på vores pengesedler og om den fantastiske tegnekunst der ligger bag ved? Kom og hør Michael Vinter, leder af arkæologi ved Vendsyssel Historisk Museum fortælle når han besøger Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen onsdag d.17. maj. kl. 19.

I Kunstbygningen kan man lige nu se udstillingen ”Fragmenter af Tid”, hvor man blandt andet kan opleve Karin Birgitte Lunds oplæg til rigets pengesedler, hvis motiver er hentet blandt landets oldtidsfund. Mange vil nok være bekendt med nogle af genstandene, men er måske mindre bevidst om, hvordan de er fundet, og i hvilken kulturhistorisk kontekst de har været en del af. Dette kan man nu blive klogere på ved dette arrangement, hvor lederen af arkæologien på Vendsyssel Historiske Museum, Michael Vinter, vil fortælle om fundene og de forskellige tidsperioder, som de er blevet skabt i. Her er Skarpsallingkarret og Solvognen bare to af flere motiver som fortæller om danskernes fortid, teknologiske niveau og kosmologi.

”Vi har inviteret ledende arkæolog Michael Vinter til Vrå, for at fortælle om ikoniske fund fra den danske muld og oldtid. Hvor kunstneren i fine streger har tolket det danske riges identitet med sine motiver, så kan arkæologien gøre os klogere på selve genstandenes baggrund og det samfund de blev skabt i. Publikum kan opleve både kunstværkerne og få historien bag oldtidsfundene og binde tråde til fortællinger om Danmark.” fortæller Signe Højmark, der er leder og kurator for Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen.

Kaffe/the/vin kan købes under arrangementet.

 

Dato og klokkeslæt

Onsdag d. 17. maj 2023
kl. 19.00 – 21.00

Arrangør

Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen

Entré

55 kr.

Billetsalg

Billetsalg i døren.
Billet kan reserveres på mail: info@kunstbygningenvraa.dk eller telefonisk på 98980410

Læs mere om udstillingen Fragmenter af Tid her