Et nyskabende og visionært udviklingsprojekt for unge med fokus på livskompetencer, digital dannelse, og fremtidsdrømme gennem kunst.

Vi ser et behov for at unge i dag på en tryg måde selv sætter ord og billeder på deres virkelighed, både for at forstå sig selv, men også for at skabe relation til ældre generationer. Livsbilleder er et relations skabende projekt som åbner for forståelse og indsigt, og give de unge plads til at formulere sig ordløst, sensitivt, intuitivt, visuelt og auditivt. De unge bliver del af et regionalt fællesskab for fremtiden, med base i Vrå, hvor jernbanelinjen understøtter mødet i Kunstbygningen i Vrå.

Udover at styrke de unges livskompetencer gennem kunst, skaber vi også publikumsmæssigt et helt nyt og ikke før set format. Et stort billedunivers på grundlag af de unges billeder programmeres ind i en surroundvisning hvor publikum bogstavelig talt går ind i de unges egen verden.

Nordjysk samarbejde

Projektet bliver drevet af Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen i samarbejde med Pixlart ved Tao Lytzen. Vi inddrager Nordjyske kunstnere som Inge Tranter, Sandro Masai og Inga Gerner Nielsen m.fl., som hver især skaber workshops med unge nordjyder. Kunstnerne afholder en række workshops hvor de unge udforsker emner som fremtidsdrømme, identitet og verden i dag.

En immersiv kunstoplevelse

Vi skaber en digitalt og videobaseret udstillingsoplevelse i den største sal i Kunstbygningen i Vrå. Her går publikum ind i en mørklagt sal fuld af digitale billedprojektioner på både lofter, vægge og gulve på et stort areal. Det skaber en omsluttende virkning af et univers man går ind i. Selve billedmaterialet er de unges eget, som gennem kunstnerisk bearbejdelse iscenesættes i et programmeret forløb hvor billedtemaer skifter i en længere sekvens. Publikum står, sidder eller ligger i rummet og får en nærværende og både intim og rørende oplevelse af at møde de unges billedudtryk. Samarbejdet med Pixlart er garanti for en storslået opsætning!

 

 

Podcast om LIVSBILLEDER af: Sofie Zehngraff og Nicolaj Skjold
Udstillingsperiode

 3. – 17. marts 2024

Fernisering

Lørdag d. 2. marts kl. 14

 
Se billeder fra LIVSBILLEDER projektet

Fotograf: Kristian Bast

Gå på opdagelse og se mere om projektet via nedenstående PDF! (Tryk på PDF ikonet)

Udstillingen er støttet af

Spar Nord Fonden støtter projektet Livsbilleder
Læs mere om hvilke arrangementer der sker i Kunstbygningen

DET SKER

I Kunstbygningen afholder vi løbende både koncerter, foredrag, worskshops og meget mere!

Læs mere her

Bestil en omvisning i de aktuelle udstillinger

BESTIL EN OMVISNING

Skal dig din klub, loge, forening eller familie på udflugt? Bestil en omvisning til en favorabel gruppepris!

Læs mere her

Bliv frivillig i Kunstbygningen

BLIV FRIVILLIG

drømmer du om at omgive dig med samtidskunst og samtidig være en del af et meningsfuldt fællesskab?

Læs mere her